Зелено кафе - INDONESIA SUMATRA RAJA TOBA
0 от 5 / 0 гласаОтглеждането на кафе в Индонезия има 300-годишна история, която е значително повлияна от колонизацията. Състои се от повече от 18 000 острова, само около десет големи острова се появиха като индонезийски региони за производство на кафе. Приблизително 92% от производството на кафе е в ръцете на малки производители, използващи традиционни техники като техниката на полуизмита обработка. Кафетата Lintong са кръстени на района Lintong, разположен близо до езерото Тоба в североизточната част на остров Суматра.
Кафетата имат уникален тъмнозеленикав цвят, дължащ се на специалната обработка, т.нар. полуизмит метод: непосредствено след прибиране на реколтата от узрелите кафеени череши, фермерите отделят пулпата на плода от зърната с ръчно задвижвани машини за отстраняване на пулпа и оставят бобът ферментира за една нощ. Благодарение на процеса на ферментация плодовата каша вече е отделена от зърната и може да се измие на ръка. След това останалите пергаментни зърна внимателно се изсушават на слънце за няколко часа, докато се достигне съдържание на влажност от прибл. 50% са достигнати. След транспортиране до мелница зърната се сушат още 1-2 дни. След това зърната се обработват допълнително от специална машина, която чрез силно триене премахва лепкавата пергаментова обвивка. Накрая кафето се изсушава за последен път до съдържание на влага от около 12%, преди да бъде подготвено за сортиране, класифициране и изпращане.
Това полуизмито, органично индонезийско кафе пленява с нотки на билки и подправки, сладко червено френско грозде и цялостно гладко тяло.
Държава : Индонезия, о-в. Суматра
Производител : Raja Toba
Сорт: 100% Арабика / Catimor, Typica, Jember, Ateng, Garundang
Профил на чашата :
Аромат пикантен (пипер, карамфил), Вкус на жълт плод и зелена ябълка, Тяло леко и чисто, Послевкус среден главно цитусов.
SCA резултат - 84,00 pts.
пакет - 1000 гр.
SCA резултат - 84,00 pts.
Зелено кафе специално за кафе пекари
SCA резултат - 85,00 pts.